Επεμβάσεις

Αιμορροΐδες 

Αιμορροΐδες

Η  αιμορροϊδοπάθεια  είναι μία από τις συχνότερες παθήσεις καθώς ταλαιπωρεί το 20 με 30% του πληθυσμού. Προσβάλλει άνδρες και γυναίκες διαφόρων ηλικιών. Είναι όμως συχνότερη στους άνδρες, στις ηλικίες μεταξύ 40 και 50.

Οι αιμορροΐδες είναι φυσιολογικά ανατομικά στοιχεία του πρωκτού που παρομοιάζονται με αγγειακά «μαξιλάρια». Υπάρχουν τρεις μεγάλοι αιμορροϊδικοί όζοι και μερικοί μικρότερου μεγέθους. Ο ρόλος τους είναι κυρίως η ενίσχυση του σφιγκτηριακού μηχανισμού για την αποφυγή της ακράτειας.

Η αιμορροϊδοπάθεια προκαλείται όταν οι αιμορροΐδες (αιμορροϊδικοί όζοι) διογκώνονται και μετατοπίζονται σταδιακά σε χαμηλότερο σημείο του εντέρου. Σε πιο προχωρημένο στάδιο, εμφανίζονται και εκτός του σφιγκτήρα του πρωκτού σχηματίζοντας τις προπίπτουσες αιμορροΐδες.

αιμορροϊδες

Αιτίες
 

* Κληρονομική προδιάθεση
* Διαταραχές των κενώσεων - κυρίως η Δυσκοιλιότητα και σε μικρότερο βαθμό η Διάρροια
* Διατροφικές συνήθειες - Καρυκεύματα - Οινοπνευματώδη ποτά
* Καθιστική ζωή
* Βαριά χειρωνακτική εργασία
* Χρόνιος βήχας
* Εγκυμοσύνη

 

Συμπτώματα

 
* Αιμορραγία σε ποσοστό 81%. Εμφάνιση ερυθρού αίματος χωρίς θρόμβους κατά το τέλος της κένωσης
* Δυσφορία και πόνος σε ποσοστό 64%
* Κνησμός (φαγούρα) σε ποσοστό 62%
* Πρόπτωση και διόγκωση των αιμορροΐδων σε ποσοστό 50%
* Έκκριση που προκαλεί διαβροχή των εσωρούχων, δυσοσμία και κνησμό
HTML Editor - Full Version

Θεραπεία - Αντιμετώπιση

Μέχρι σήμερα έχουν εφαρμοστεί αρκετές τεχνικές για την αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας τόσο συντηρητικές όσο και χειρουργικές. Καμία όμως δεν θεωρήθηκε η ιδανική καθώς είτε τα ποσοστά επιτυχίας δεν ήταν μεγάλα, είτε η τεχνική ήταν ιδιαίτερα επώδυνη για τον ασθενή με πολυήμερη ανάρρωση. Τα τελευταία χρόνια έκανε την εμφάνιση της μια νέα, επαναστατική μέθοδος που ονομάζεται LONGO.( Dr. A. Longo) Έχει 100% επιτυχία και ελάχιστο πόνο μετεγχειρητικά.

 

Τεχνική LONGO

Με την μέθοδο αυτή η αιμορροϊδοπάθεια αντιμετωπίζεται χωρίς εξωτερικές τομές, με τη χρήση ενός ειδικού αυτόματου συρραπτικού εργαλείου. Γίνεται εσωτερική συρραφή των αγγείων που τροφοδοτούν με αίμα τις αιμορροΐδες και ταυτόχρονη αφαίρεση του πλεονάζοντος ιστού. Με τον τρόπο αυτό οι αιμορροϊδικοί όζοι αλλά και ο εντερικός ιστός(βλεννογόνος) επιστρέφουν στη φυσιολογική τους θέση. Η τεχνική εφαρμόζεται με τοπική ή γενική αναισθησία στο νοσοκομείο και η διάρκεια της είναι περίπου 20-30 λεπτά.

 

 

Πλεονεκτήματα Τεχνικής LONGO 

* Ανώδυνη τεχνική
* Καλύτερη αποδοχή από τον ασθενή
* Μικρή παραμονή στο νοσοκομείο - 24 ώρες
* Γρήγορη επάνοδο στην εργασία και στις δραστηριότητες
* Εξαιρετικά σπάνια η εμφάνιση υποτροπής
* Ελάχιστες επιπλοκές

αιμορροϊδες

Animation - Βίντεο (1)
Animation - Βίντεο (2)