Παχυσαρκία

Χειρουργική Αντιμετώπιση 

Τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις στον τομέα της χειρουργικής έδωσαν νέες δυνατότητες στην θεραπεία της νοσογόνου παχυσαρκίας, με πολύ καλά αποτελέσματα.Νέες τεχνολογίες όπως η Λαπαροσκοπική ή η Ρομποτική χειρουργική, καθώς και νέα χειρουργικά υλικά αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τη νόσο της παχυσαρκίας χωρίς να απαιτείται πολυήμερη παραμονή στο νοσοκομείο. Οι ασθενείς επιλέγουν πιαπολύ πιο εύκολα τη χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος τους καθώς οι περισσότεροι έχουν ήδη συζητήσει με κάποιους πουαπέκτησαν την εμπειρία ενός λαπαροσκοπικούχειρουργείου μεεμφανή τη μεγάλη απώλεια βάρους.Η Χειρουργική της Παχυσαρκίας κέρδισε την εμπιστοσύνη των ασθενών. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη των γιατρών όλων των υπολοίπων ειδικοτήτων και κατευθύνουν πλέον τους ασθενείς τους στη χειρουργική, ως τη μόνη λύση στη νοσογόνο παχυσαρκία.

 

Τα χειρουργεία κατά της Παχυσαρκίας, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τη λειτουργία της χειρουργικής τεχνικής όπως φαίνεται στον πίνακα:

 

- Περιοριστικού τύπου - Περιορίζουν την ποσότητα του φαγητού που χορταίνει καθημερινά έναν άνθρωπο.

  Ενδογαστρικό Μπαλόνι

  Γαστρικός Δακτύλιος

  Γαστρικό Μανίκι / Sleeve

 

- Δυσαπορρόφησης - Οδηγούν τις τροφές σε χαμηλότερο σημείο του εντέρου στο οποίο η απορρόφηση των συστατικών του φαγητού δεν είναι σημαντική.

  Χολοπαγκρεατική Παράκαμψη

  Γαστρική Παράκαμψη Bypass

 

 

 

Ενδογαστρικό μπαλόνι

Αποτελεί μια θεραπευτική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Περιορίζει την ποσότητα του φαγητού που μπορεί να δεχθεί το στομάχι.Η μείωση της ποσότητας των φαγητών σημαίνει αυτόματα μείωση των καθημερινά προσλαμβανόμενων θερμίδων.

διαβάστε περισσότερα >>

 
 

 

Γαστρικός δακτύλιος

Η τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου είναι μια χειρουργική μέθοδος που βοηθάει ασθενείς με νοσογόνο παχυσαρκία να περιορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το πλεονάζον βάρος  τους. Eίναι μια «έξυπνη» συσκευή που ξεγελάει τον οργανισμό δίνοντας του την αίσθηση ότι έχει μικρό στομάχι.

διαβάστε περισσότερα >>

 
 

 

Γαστρικό μανίκι

Το χειρουργείο περιλαμβάνει την εκτομή – αφαίρεση των δύο τρίτων του στομάχου. Το τμήμα που απομένει έχει το σχήμα μανικιού γι αυτό και ονομάζεται γαστρικό μανίκι (sleeve). Με το χειρουργείο η μείωση της ποσότητας του φαγητού, επιτυγχάνεται με δύο τρόπους.

διαβάστε περισσότερα >>

 
 

 

Γαστρικό Bypass

Είναι μια επέμβαση δυσαπορρόφησης που εφαρμόζεται σε υπερπαχύσαρκα άτομα. Λαπαροσκοπικά διαιρείται το στομάχι σε δύο τμήματα και ενώνεται με τμήμα λεπτού εντέρου. Η τροφές ακολουθούν μια σύντομη πορεία προς το παχύ έντερο και η απορρόφηση του λίπους περιορίζεται σημαντικά.

διαβάστε περισσότερα >>

 
 

Δωδεκαδακτυλική παράκαμψη - Duodenal switch

Είναι επέμβαση δυσαπορρόφησης που γίνετε συμπληρωματικά μετά από το γαστρικό μανίκι. Στο ήδη μειωμένο σε όγκο στομάχι ενώνεται μια εντερική έλικα με σκοπό να παρακαμφθεί μεγάλο μέρος του λεπτού εντέρου έτσι ώστε ο οργανισμός να μην απορροφά τα παχυντικά συστατικά των τροφών.

διαβάστε περισσότερα >>

 

 

Παχυσαρκία - Πρόληψη στα παιδιά  Παχυσαρκία - Πρόληψη στους Ενήλικες  Παχυσαρκία - Πρόληψη στους Ενήλικες